Masz ochotę na danie z kapusty, ale obawiasz się, że jego przygotowanie
zajmie ci bardzo dużo czasu. Twoje obawy są niepotrzebne. Przepis na
bigos wcale nie jest tak skomplikowany, jakby się mogło wydawać,
przynajmniej nie na taki bigos. Sam się przekonaj i realizuj swoje
kulinarne marzenia.
Przygotuj:
1 kg kapusty (pół kg świeżej i pół kiszonej)
30 dag kiełbasy
1 cebule
4 lyzki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
make
sol
pieprz
cukier
1. Powinienes zaczac od poszatkowania kapusty. Kiedy to zrobisz, zalej ją wodą i ugotuj do miękkości.
2. W tym czasie mozesz przygotowac pozostale skladniki pysznego bigosu. Pokroj kielbasę w kostke i poszatkuj cebulę. Przysmaz je na rozgrzanym tłuszczu, a potem dodaj do ugotowanej kapusty.
3. Na pozostałym po mięsie tłuszczu przysmaż mąkę, rozprowadź ją odrobiną wody i dodaj do potrawy z kapusty.
4. To naprawde szybki bigos, prawda? Wystarczy, ze dodasz teraz przecier pomidorowy i doprawisz danie solą, pieprzem i cukrem.