Przepis na szybki bigos od Marcela

Masz ochotę na danie z kapusty, ale obawiasz się, że jego przygotowanie

zajmie ci bardzo dużo czasu. Twoje obawy są niepotrzebne. Przepis na

bigos wcale nie jest tak skomplikowany, jakby się mogło wydawać,

przynajmniej nie na taki bigos. Sam się przekonaj i realizuj swoje

kulinarne marzenia.

Przygotuj:

1 kg kapusty (pół kg świeżej i pół kiszonej)

30 dag kiełbasy

1 cebule

4 lyzki koncentratu pomidorowego

olej do smażenia

make

sol

pieprz

cukier

1. Powinienes zaczac od poszatkowania kapusty. Kiedy to zrobisz, zalej ją wodą i ugotuj do miękkości.

2. W tym czasie mozesz przygotowac pozostale skladniki pysznego bigosu. Pokroj kielbasę w kostke i poszatkuj cebulę. Przysmaz je na rozgrzanym tłuszczu, a potem dodaj do ugotowanej kapusty.

3. Na pozostałym po mięsie tłuszczu przysmaż mąkę, rozprowadź ją odrobiną wody i dodaj do potrawy z kapusty.

4. To naprawde szybki bigos, prawda? Wystarczy, ze dodasz teraz przecier pomidorowy i doprawisz danie solą, pieprzem i cukrem.

Smacznego!